Udruga je osnovana i što sada? Grad nam daje prostor za kancelariju i 2011 saznajemo za natječaj Ministarstva obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti „Pomoć u kući za starije i nemoćne osobe“ na koji može aplicirat Grad a provoditi udruga.U dogovoru sa Gradom se apliciralo i dobili provođenje Programa.Programom se pružala pomoć(starijoj populaciji koji su sami ili osamljeni) 100 korisnika besplatno a zaposlilo se 7 djelatnika(voditeljica-Jadranka Brečić,med.sestra Ivana Klarić –Dračar,pomoćni radnik Davor Protrka,gerontodomaćice-Neda Zdilar Marina Ljubičić Danijela Brečić i Kosa Sičenica.Ministarstvo je financiralo neto plaće i materijalne troškove(oko 380000 kn) ,a Grad sufinancirao za doprinose i materijalne troškove(oko 150000 kn). Kao takav Program se provodio uz kontrolu Grada i gore spomenutog Ministarstva sve do 2012god. kad prelazimo u Ministarstvo socijalne politike i mladih.Od tada su stalne napomene o redefiniranju Programa što su i učinili 2014 god.

Uz pomoć Grada i Županije Splitsko-dalmatinske nevezano za Ministarstvo pokrećemo projekt „Dnevni boravak za starije osobe“(razne radionice,druženja sve s ciljom olakšavanje života i osjećaja odbačenosti osoba treće životne dobi)29.04. 2013 godine.Trebalo je imati voditeljicu(Katica Ljubičić volonterski odrađuje) koja će biti sa našim starijim sugrađanima. Kroz redefiniranje programa ispred Ministarsta došlo je do raspisivanja natječaja za dva Programa „Pomoc u kući za straije i nemoćne osobe“ i Program“Dnevne aktivnosti za starije osobe“(više ne preko Grada već Udruge uz sufinanciranje Grada s tim da je Udruga dobila licencu za obavljanje tih poslova) na koji smo aplicirali i dobili ugovore za provođenje oba Programa .
Redefiniranje je dovelo do smanjenja broja korisnika i zaposlenika(stalno smo na to upozoravali na raznim sastancima i dopisima prema Ministarstvu).Morali smo se prilagoditi i u dogovoru sa gradonačelnikom osta lo je od sedmero ,dvoje zaposlenika Jadranka Brečić-voditeljica i Ivana Klarić Dračar u Programu „Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama“,a za voditeljicu Programa „Dnevne aktivnosti za starije osbe“ Katica Ljubičić(već spomenuta volonterka u istom Programu).
Od 2014 godine nakon dobivenih Programa kroz rad i u kontaktu sa korisnicima (uglavnom sa onima koji nisu imali pravo na usluge preko Socijalne skrbi) smo uvidjeli potrebu za uvođenje dodatnog oblika usluge.Na sastanku upravnog odbora Udruge odlučili smo uvesti pružanje usluga potrebitim korisnicima kroz sufinanciranje korisnika(100 kn mjesečno -usluge 1 put tjedno okvirno) i Grada (uz dogovor sa gradonačelnikom).Zapošljavamo 2015.god.jednu gerontodomaćicu Marinu Ljubičić(odabir- anketa među korisnicima jer je jedna od 4 gerontodomaćice koje su prestale raditi nastalim promjenama).
U 2016 god nastavljamo sa provođenjem istih Programa u istom sastavu.U veljači 2016 god. potpisujemo ugovor sa općinama Zmijavci i Podbablje o provođenju Programa na njihovom području(inicijativa načelnika spomenutih općina).
U 2017 god. nastavak sa istim Programima(promjena-umjesto Ivane Klarić Dračar zapošljavamo Ljiljanu Šimunović odlukom upravnog odbora Udruge).
Udruga „Imotsko srce“ ima vozilo koje je dobiveno u donaciju.
Općine sa kojima imamo ugovore daju vozilo na korištenje.
Nadamo se da rad ovih 7 godina nije nevažan i da ćemo uz pomoć Grada,Županije i Ministarstva nastaviti i dalje poboljšavati život naših sugrađana treće životne dobi,a imamo i ideja u poboljšanju i unapređenju usluga.Jedna od njih su dostava ručkova(radimo na dogovoro sa partnerima koji bi pripremali ručkove) a ono što smo u udruzi zacrtali kao vrh je Dnevni boravak(u smislu cijelodnevni boravak za starije osobe sa svim popratnim sadržajima).
Kroz proteklo razdoblje smo uredno ispunjavali sve svoje obaveze(javljanje na natječaje i dostave izvješća)što je i evidentno iz toga da imamo kontinuitet u provedbi Programa.