Dana 31.12.2020.godine gerontodomaćice su završile sa radom u Projektu „Korisno i humano“ program zapošljavanja žena u svrhu potpore starijm osobama i osobama u nepovoljnom položaju –Zaželi-program zapošljavanja žena.

Nakon uspješno obavljene edukacije  za gerontodomaćice počele su tako osposobljene sa radom pomoći u kući kod naših korisnika01.01.2019.godine.Uz sve novonastale situacije pogotovo u vrijeme COVID19  2020.godine uspješno su obavljale svoj posao uz sreću i zahvalnost korisnika i njihovih obitelji i cijele zajednice kako i kaže ime Projekta“KORISNO i HUMANO“.

Korisnici su kako se približavao kraj projekta postajali nervozni bojeći se ostati bez pomoći vrijednih gerontodomaćica,ali se osmijeh vratio na njihova lica kad su sve gerontodomaćice njih 16 nastavile dolaziti svojim korisnicima volontirajući kao članice Udruge“Imotsko srce“.

Svi su bili još sretniji kad su saznali da se Udruga „Imotsko srce“prijavila na novi natječaj iz EU socijalnog fonda „ZAŽELI-program zapošljavanja žena-faza II“ te se svi skupa nadamo skorom početku.

Svi se nadamo da će se Zaželi nastaviti u kontinuitetu jer gerontodomaćice i korisnici žele „ZAŽELI“,a to je stvarno ono najminimalnije.